HPV

De Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) is een vereniging van, voor en door HS-patiënten. De HPV maakt zich sterk voor vroegtijdige diagnose en goede behandeling van de chronische huidziekte hidradenitis suppurativa (HS). Ze geven voorlichting, werken aan bekendheid van de aandoening, stimuleren onderzoek en bevorderen  persoonlijk én online contact tussen mensen met HS. Ze werken nauw samen met Huid Nederland en de Patiëntenfederatie Nederland.

Communicatie is een belangrijk onderdeel van het werk van een patiëntenvereniging en Conceptinc speelt daar een actieve rol in. Met het onderhouden van de website, het uitbrengen van thema- en email nieuwsbrieven en ontwikkeling van materialen als folders en beursmaterialen. Maar denk ook aan het maken van informatieve video’s, podcasts en webinars. Luister bijvoorbeeld de podcast HS en voeding. 

Het doel van de vereniging is tevens om de kwaliteit van leven van mensen met HS te verhogen en dat sluit erg aan bij ons maatschappelijke DNA. We werken dan ook met een warm hart voor en in dit bestuur.

HS in beeld

We zijn in het bijzonder trots op het project HS in Beeld. Met een aangrijpende fotoserie en interviews waar je kippenvel van krijgt, vroegen we aandacht voor HS in de internationale HS Awarenessweek 2021. Ook namen we twee prachtige video’s op, waarin Margôt Ros tijdens een wandeling met twee patiënten echt tot de kern komt van de impact en mentale pijn bij HS. Gekoppeld aan een Facebook Live sessie met een psychodermatoloog konden we, naast het werken aan meer bekendheid, steun geven aan patiënten die geraakt werden door deze campagne en hun vragen beantwoorden. De HPV behaalde nationaal en internationaal een hoog bereik op social media, waar we erg tevreden over zijn.

Bekijk de pagina met aangrijpende verhalen en persoonlijke interviews.

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze werkzaamheden.

Mirella van de Bunte, marketingcommunicatieadviseur

06 43 08 67 13

mirella@conceptinc.nl