Een nieuwe realiteit

Acht maanden geleden was ik met mijn vriend op zoek naar een nieuw huis en diende zich een compleet nieuwe toekomst voor ons aan… voortaan zouden we met z’n viertjes zijn. Hij, zijn dochter, ik en het kleintje in mijn buik. Mijn zwangerschap gaat tot nu toe voorspoedig en ik ben heel dankbaar dat het zo mag gaan. Vanaf 4 mei start mijn verlof en draag ik mijn werkzaamheden over. Wat ik alleen niet had kunnen bedenken acht maanden geleden, was deze nieuwe realiteit en de nieuwe toekomst.

Van zorgen over een veilige bevalling in het ziekenhuis, met hopelijk mijn partner aan mijn zij, de kraamtijd, die de eerste maanden ‘raam’ tijd wordt in plaats van bezoek in huis én de compleet nieuwe wereld waarin ons kleintje geboren wordt. Is Conceptinc nog hetzelfde over een paar maanden? Gaan er nieuwe marketingwetten gelden en hoe komen onze klanten de zomer door? Ik blijf het met belangstelling volgen, maar even aan de zijlijn… en stap begin september weer in het nieuwe werkende leven. 

Wat zeker blijft

Ik ben ervan overtuigd dat de wereld nu snel verandert, maar dat er ook dingen hetzelfde blijven. Zoals de creativiteit de we als mensen en bedrijven bezitten om van nieuwe situaties het beste te maken en de veerkracht om mee te bewegen met behoeften van en vraag uit de markt. Ook wij willen met onze klanten graag het positieve blijven zien, samen kansen ontdekken en elkaar helpen. De afgelopen jaren kwam er meer focus op purpose, er is voldoende overtuigend bewijs dat bedrijven daarmee het verschil blijven maken. En niet met streven naar maximale winst. Dat in deze crisis duidelijk is geworden wat onze vitale beroepen zijn. Daar kan niemand meer omheen. Die voldoening om voor bedrijven met een purpose te werken, is ook iets wat bij mij in ieder geval blijft!

En wat hopelijk komt

Ik verwacht dat de machtsverhoudingen gaan opschuiven van het grote bedrijfsleven naar lokale communities en dat we naar het denken in collectieve opbrengst gaan, in plaats van alleen maar streven naar economische groei. Wat hopelijk uit dat collectieve denken voortkomt, is meer bewustzijn voor welzijn in plaats van voor welvaart. Ik hoop dat we de goede dingen vasthouden en niet herstarten op dezelfde voet. Maar met meer oog voor gezondheid en vitaliteit, klimaat en welbevinden en focus op samen.

Mijn focus

Zodra ik terug ben ga ik er samen met Mirella weer fris tegenaan! Maar nu eerst mijn eigen focus op gezondheid en welzijn..!

Met gezonde groet,

Marjolein

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *